top of page

De satans Gåsebiller lives cyklus


I gennemsnit begynder parringen for gåsebiller omkring slutningen af ​​April og varer individuelt mellem tre og fire uger alt efter temperaturenTidligst starter æglægningen i sidste halvdel af maj. æggene ligges i en dybde fra 1,5 cm til 7 cm.

Æggene er placeret omkring 2,5 cm fra hinanden, hver i et lille jordhul, alle mere eller mindre direkte under det punkt, hvor hunnen kom til verden. Inkubation af det enkelte æg varer i gennemsnit fem uger.Efter ægget er lagt begynder der som ved alle andre dyr at ske en langsom udvikling, der tager ca. 3 uger fra æglægningen til udklækningen, der efter begynder larven at forpuppe sig, det tager omkring 4 uger at bygge puppen, imens optager den så meget næring som muligt til dvale perioden dette føde indtag tager 8 - 10 uger og senest i begyndelsen af December er alle i dvale, nogen allerede i slutningen af oktoberVed udklækning befinder larverne sig i omkring 2,5 cm op til 7 cm dybde i jorden, dvs. på ægge niveauet. Efterhånden som de vokser, begiver de sig dog op til sidst, de udklækkes ca. 2,5 cm fra overfladen. Denne progressive stigning er sandsynligvis dikteret af det stigende behov for en mere rigelig fødevareforsyning, det er også i dette stadie skaderne på græssets rødder og fuglenes interesse er størst.


Med mulig undtagelse af en meget langvarig tørke, har vejret ingen indflydelse på det niveau, larverne udklækkes på.De eksisterende data er utilstrækkelige til at vise, hvad der styrer valget af dybde i jorden.


Der er altid noget flere hanner end hunner fordelt 1,13 til 1,89 i gennemsnit.

Hannerne er én dag eller lidt mere forud for hunnen i at udklækkes.


Den mandlige forrang frem for hunnerne i udvikling opretholdes fra forpupningen og fremefter, og derfor er de første hanner altid aktive på græsset mindst en dag før de første hunner.


Der har været rigtig mange forsøg på at udrydde gåsebillerne, hvad der er godt, bedre eller bedst, syntes jeg er svært at vurdere.
97 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Foråret er lige om hjørnet...

Snart er det tid til at sætte sig på maskinerne og starte arbejdet på golfbanen og de omkringliggende områder. Nu skal du gør dig klar til at byde sværmene af ivrige golfspillere velkommen tilbage, er

Comments


bottom of page