top of page

Hvad er der sket med jorden og hvad kan vi forventer efter alt det regn!!!

For meget vand skader midlertidigt planter, og komprimerer jorden, ler og silt partiklerne flytter rundt dette fører til erosion.

Rod tab opstår, når overskydende vand reducerer ilt i jorden. En plante kan ikke vokse uden sunde rødder.Jorden kan også blive nedbrudt ved tab af næringsstoffer - primært nitrogen(nitrogen er afgørende for fotosyntesen) fosfor og kalium - hvis disse ikke genopfyldes for at bevare jordens frugtbarhed.


Regn kan have både positive og negative effekter på jordkvaliteten, mens det kan hjælpe med at genopbygge næringsstoffer og forbedre jordens struktur. Imidlertid kan overdreven nedbør føre til vandfyldning, hvilket kan påvirke jordstrukturen negativt og hindre rodudvikling samt bane vejen for vækst af mange bakterier og svampe i jorden.


For at opretholde en optimal jordkvalitet er det vigtigt at finde en balance mellem tilstrækkelig nedbør og korrekt dræning. Derfor kan man med fordel anvende Sportsfiller, som er med til at regulere fugtigheden og kan være med til at undgå vandfyldning! Sportsfiller vil lige ledes hjælpe med at undgå komprimering, og holde luft cirkulationen i jorden på et niveau som gør det muligt for rødderne at få ilt!


9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Foråret er lige om hjørnet...

Snart er det tid til at sætte sig på maskinerne og starte arbejdet på golfbanen og de omkringliggende områder. Nu skal du gør dig klar til at byde sværmene af ivrige golfspillere velkommen tilbage, er

Comments


bottom of page