top of page

Hvad kan vi forvente efter Sneen og frosten er væk

Først og fremmest LAD SNEEN LIGGE! sneen isolerer mod frostskader!
Når sneen begynder at smelte vil jorden stadig være frossen, hvilket kommer til at betyde oversvømmelser, formodentligt i ret voldsom grad, jorden vil være hårdt ramt, da en del af mikroorganismerne er væk, samt hovedparten af næringsstofferne er udvasket efter det regnfulde efterår! Du vil med stor sandsynlighed få sneskimmel, når sneen begynder at tø, der er mange forsøg som siger at har du kæmpe mængder sne er det en god idé at fjerne hovedparten ( men ikke det hele) inden tøvejret rigtig begynder

Men vent nu lige med at kaste om dig med gødninger og andre midler, før temperaturen er optimal for vækst


Flere steder i landet har vi fået meget sne, andre steder masser af regn, og nu får vi frostvejr! min største bekymring ligger hos dem der får frosten efter regn

Frostskader er næste uundgåelige, men hvis man skal sikre sig mod total døde greens kan man være opmærksom på at hvis overfladen er isdækket i mere en 30 dage, begynder der og være kvælningsfare for planterne.

Man kan bryder isen ved at prikke med faste spyd, men kun lige gennem isen IKKE ned i jorden, dette er utroligt hårdt ved maskinen, men kan blive en løsning!Sneskimmel

Sneskimmel er aktiv ved temperature lige over frysepunktet, under fugtige forhold

De grå sneskimmel (Typhula incarnata, også kaldet Typhula blight, og Typhula ishikariensis) opstår oftest, når snedække overstiger 40 til 60 dage.

Pink sneskimmel/ Microdochium Patch (Microdochium nivaile) kræver dog ikke noget snedække for at udvikle sig. Ud over sneskimmel kan overdreven isopbygning over græstørv eller fuldstændigt mættede/oversvømmede steder efterfulgt af pludselige fryseforhold forårsage skade på græstørv.


Tips til at komme sig efter sneskimmel

• Fjern sne og is fra græsarealer når vejret lover faste varme temperatur ændringer (det er lettere sagt end gjort) da områderne nu begynder at få en fedtet og ufarbar overflade!

• Riv græsset let for at fremme luftcirkulationen og for at tillade lys at trænge ind og tilskynde til udvikling af nye skud og blade.

• Hvis der er noget dødt eller sammenfiltret materiale, rives og fjernes. I tilfælde af dødt græs skal stedet renoveres.

• For grå sneskimmel er skaden sket, så svampebekæmpelse giver meget ringe hjælp.


Når foråret begynder at vise sig, kan jeg anbefale at man får taget propper op, og får tilført Sportsfiller undersøgelserne viser en forøget vækst, og kan derfor være med til at få greens til hurtigere at gro sammen efter de evt. skader. du kan læse mere i den vedhæftet rapport.


Rapport - Produktudvikling af Sportsfiller
.pdf
Download PDF • 2.46MB


72 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Foråret er lige om hjørnet...

Snart er det tid til at sætte sig på maskinerne og starte arbejdet på golfbanen og de omkringliggende områder. Nu skal du gør dig klar til at byde sværmene af ivrige golfspillere velkommen tilbage, er

Comments


bottom of page